Anja-Renate på sykehuset rett etter fødselen

Anja-Renate ble født med keisersnitt den fredag den 27.oktober 2000 klokka 10:45 på Oppland Sentralsykehus Gjøvik.

Mor og barn ble liggende på sykehuset i ei uke etter fødselen.

Anja-Renate var 2940 gram og 47 cm lang da hun ble født. Av andre spesielle kjennetegn hadde hun ei grop i haka etter pappa.

Anja-Renate fikk bo hjemme hos mamma og pappa i Breiskallen i 16 dager. Klokka 08:30 på søndag den 19.november 2000 våknet vi og fant veslejenta liggende livløs ved siden av oss etter at hun hadde fått sitt siste måltid klokka 04:30 på natta. Ambulansen og kommuneoverlegen kom, men livet stod ikke til å redde. Sorgen var stor både for mamma, pappa og for resten av familien og vennene.

Tirsdag den 28.november 2000 klokka 10:30 ble Anja-Renate gravlagt på Gjøvik kirkegård.

Hennes minne vil alltid lyse for oss.

Takk for alt, Anja-Renate!!

Her ser du bilde av
gravsteinen hennes:

NOTATER FRA 2001:

Den 27.oktober 2001 har det gått ett år siden Anja-Renate kom til verden. Den dagen skal vi markere med å invitere noen familiemedlemmer og sette blomster og tenne lys på grava, første lystenningen siden i vår. I sommer har vi besøkt grava regelmessig og stelt med blomstene, vannet og følt nærheten av veslejenta vår ved å være tilstede på hennes siste hvilested. Det siste året har vært tøft for oss begge på mange måter, men det har også gitt oss styrke og et stort bevis på at kjærligheten oss imellom har vært sterk nok til å stå imot alt det vonde. Den 27.oktober og 19.november blir to veldig tøffe og spesielle dager for oss, men vi står beredt til å gjøre det beste ut av dem. Vi har også nesten laget ferdig et eget minnealbum for Anja-Renate hvor vi har limt inn bilder, kondolansetelegrammer og andre minner etter lillegullet vårt og nå gjenstår det bare å renskrive dagboka Eli Renate skrev da hun lå på sykehuset sammen med Anja-Renate.

Er det noen som leser dette som kjenner noen eller selv har opplevd det å miste et lite barn, så må dere gjerne sende oss en E-post, for vi har hele dette året vært på utkikk etter andre foreldre med samme erfaringer som vi kunne kommet i kontakt med, men uten å lykkes.

Tilslutt følger et dikt som Thomas skrev til Anja-Renate rett etter hun døde:

***********

Du fødtes en dag i oktober, du var vår øyensten fra første sekund. Mamma og pappa forgudet deg helt fra ditt aller første skrik, og vi visste at du var et barn skapt av ekte kjærlighet mellom mor og far. For det var du, vår kjærlighet til hverandre ble videreført til deg, og du ble et naturlig midtpunkt for både oss, vår familie og venner.

Så, en søndag morgen våknet vi opp til et stort sjokk:

Den lille jenta ved siden av oss var ikke lenger hos oss.

Din kropp lå der urørlig og stiv, mens mamma gråt sine modige tårer.

Din sjel var forsvunnet til de evige jaktmarker og du hadde inntatt din plass i en helt annen, og for oss, fremmed verden.

Vi skjønte fort at du var borte for godt og at den lykken og forventningen vi hadde følt de siste månedene nå var falt i grus. \par Ingenting i verden kunne gjenskape den utstrålingen mamma og pappa hadde gledet seg over i tre glade, men korte uker.

Likevel vil vi i all framtid ta vare på alle gode minner du ga oss, og ditt minnebord på stua vår vil for alltid minne oss om det lille barnet som var skapt av mors og fars kjærlighet.

Ditt minne vil alltid lyse for oss, og som en siste hilsen du skal ta med deg til ditt siste hvilested, vil vi bare si at du for alltid vil forbli vår lille øyensten, vår uskyldige engel som lyste opp verden rundt oss for en altfor kort stund.

Takk for alt, kjære Anja-Renate, du vil for alltid bli husket og tatt vare på i mamma og pappas hjerter, og en gang i framtida vil forhåpentligvis en annen engel la deg gjenoppstå som en ny gledesspreder i vår tilværelse.

Inntil da vil du fortsatt forbli vår kjære, uerstattelige datter som lever i våre hjerter selv om du er borte fra vår klode.

God tur inn i den syvende himmel, Anja-Renate, håper du vil møte mange nye venner i din nye verden og at vår herre vil passe på deg videre inn i evigheten.

Vi elsker deg i våre hjerter.

Mange Avskjedsklemmer fra mamma og pappa!

 

Vil du vite mer om krybbedød? Klikk her